na úvod

Novinky v našich farmářských prodejnách


     Zobrazit rok:



obrazek499
Mistrovství světa v hokeji, které se bude konat u nás v Česku, se blíží. Aby hokejisté podávali na ledě ty nejlepší výkony, musí se samozřejmě také kvalitně stravovat. Na jejich menu bude mimo jiné kuře z české farmy Loužná, které můžete zakoupit také v prodejnách Náš grunt. S Naším gruntem se tedy můžete stravovat jako šampioni. Během mistrovství bude pro sportovce vařit Patrik Bečvář, který patří k české kuchařské špičce. Během hracích dnů bude jejich jídelníček lehký – obsahovat bude třeba kuřecí nebo krůtí maso a ryby. Během dnů, kdy budou mít volno, si budou moct dopřát i něco hutnějšího, například tradiční svíčkovou. Kuřecí maso pro ně bude pocházet z farmy Loužná na Šumavě. Kuřata z Loužné žijí v prostředí, které se snaží maximálně eliminovat stres, který by zažívala v běžném chovu. V prostorech, kde jsou chována, mají zaručené příjemné světlo a dostatek prostoru na to, aby se mohla volně pohybovat a zachovávat svoje přirozené chování a instinkty. I díky tomu obsahuje jejich maso spoustu esenciálních mastných kyselin a minerálních látek, nutných pro správnou svalovou činnost. Má také nižší hladinu cholesterolu.  Je tedy ideální právě pro sportovce a všechny, kteří chtějí vést aktivní život. Maso a další výrobky z farmy Loužná můžete zakoupit v obchodech Náš grunt. Zkusit můžete jeden z našich oblíbených receptů:

Pivní kuřecí paličky z Loužné                                
10 kuřecích paliček nebo na menší díly rozporcované kuře (Farma Loužná)
Marináda:
100 ml slunečnicového oleje
250 ml piva
1 střední žlutá cibule (pan Janda – Česnek od pěstitele)
3 stroužky prolisovaného česneku (pan Janda – Česnek od pěstitele)
1 lžička čerstvě mletého pepře (Davídkovo koření)
1 lžička sladké papriky (Davídkovo koření)
1 lžíce kremžské hořčice 
svazek petrželové natě, nadrobno posekané 
3 lžičky soli 

Metličkou promíchejte všechny suroviny, nalijte do většího vodotěsného sáčku nebo uzavíratelné nádoby a vložte do ní kuřecí díly. Nechte marinovat 5-12 hodin, průběžně maso poobracejte. Grilujte zvolna, aby se maso dobře propeklo i u kosti a pokud není venku hezky anebo nemáte gril, můžete dát na 180 stupňů na 30 minut do trouby. Podávejte s chlebem a salátem



Copyright Náš GRUNT s.r.o. 2009 – 2024