na úvod
obrazek341
Na nádivku potřebujete: 6 den starých rohlíků (pekárna INTEGRA – Vysoké n. Jizerou), 6 vajec (farma Hnátnice), 200 ml plnotučného mléka (farma Vrcovice), 150 g uzeného masa (uzeniny Novák – České Budějovice), 150 g vařeného kuřecího masa (farma Loužná), 1 nakrájená cibule, 2 prolisované stroužky česneku, ¼ lžičky muškátového oříšku, ¼ lžičky pepře, 1 lžička soli, 100 g kopřiv, 50 g medvědího česneku a 1 lžíce másla.

Více informací
obrazek509
5 vepřových kotlet (Antonín Matek, Řeznictví a uzenářství), 3 stroužky česneku (pan Janda – Česnek od pěstitele), 5 lžic oleje (Bohemia olej), 2 lžíce nasekané saturejky, Hrubá sůl, pepř


Více informací
obrazek467
Staročeská klasika všech klasik, o které vám před Vánoci povypráví v každém skanzenu. 

Více informací
obrazek466
Chodí k vám na Boží hod tradičně návštěvy? Pohostěte je něčím trochu netradičním a přitom klasickým - ovšem není kuře jako kuře... 

Více informací
obrazek464
Kapr k Vánocům tradičně patří, ovšem nemusí být nutně smažený a se salátem, co říkáte? 

Více informací
obrazek455
Svatomartinská husa je listopadová klasika. Klidně si na ní troufněte i sami doma, s naším návodem krok za krokem to bude lahůdka.  

Více informací
obrazek435
Dokonalost vašim domácím zvěřinovým hodům dodají také domácí knedlíky. Vyzkoušejte tradiční žemlový nebo v páře připravovaný "hrníčkový" a zkuste ozvláštnit třeba bylinkami. 

Více informací
obrazek433
Myslivecká klasika všech klasik - to je kančí se šípkovou. Vyzkoušejte i doma ;)


Více informací
obrazek431
Jelení guláš si nejlépe vychutnáte se štiplavě sladkou cibulí, pálivou paprikou a čerstvým chlebem.


Více informací
obrazek430
Není svíčková, jako svíčková, tohle je srnčí na smetaně ;)


Více informací
obrazek402
Na špízy si připravte 500 g kuřecích kousků a jogurtovou marinádu s úžasnou vůní, do které patří česnek, zázvor a spousta indického koření...

Více informací
obrazek401
Na grilování budete potřebovat 1 kg kuřecích křidélek a spoustu věcí na výbornou pikantní marinádu...

Více informací
obrazek400
Na grilování budete potřebovat 10 kuřecích paliček nebo celé kuře rozporcované na menší díly. A samozřejmě marinádu...

Více informací
obrazek384
Na grilování bedete potřebovat: 1-2 filety ze pstruha lososovitého (společnost Naše ryba), 1 lžička sladké papriky (Davídkovo koření), 1 ½ lžičky oregana, 8 masitých rajčat (pan Smotlacha), svazek bazalky (pan Svačina), olivový olej, pepř a sůl.

Více informací
obrazek383
Na grilování budete potřebovat 4 pstruhy (společnost Naše Ryba), 3 snítky rozmarýnu, 80 g másla a hrubá sůl.

Více informací
obrazek381
Na grilování budete potřebovat: 1 cuketa (pan Smotlacha), 2-3 lahůdkové cibule (pan Janda – Česnek od pěstitele), 2 červené papriky (pan Smotlacha), koření na rožeň (Davídkovo koření), 1 bylinková klobása (Uzenářství Novák), 1 Rudolecká klobása (Farma a jatky Rudolec), 100 g anglické slaniny vcelku (Uzenářství Novák) a 200 g roštěné (Farma a jatky Rudolec).

Více informací
obrazek380
Na vaření budete potřebovat: 1 lžíce sádla, 2 cibuel, 1 čerstvá paprika (pan Smotlacha), 2 stroužky česneku, 1 lžíce sladké papriky, 1 lžička pálivé papriky, 4 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře, 1 bobkový list, ½ lžičky kmínu, 500 g brambor a 1-2 farmářské klobásky (Uzenářství Novák).

Více informací
obrazek378
Na česnekové kotlety si připravte 5 vepřových kotlet, 3 stroužky česneku (pan Janda – Česnek od pěstitele), 5 lžic olivového oleje, 2 lžíce nasekané saturejky, hrubou sůl a pepř.

Více informací
obrazek377
Na grilování budete potřebovat asi 0,5 kg vepřové panenky a na marinádu sójovou omáčku, rýžový ocet, sezamový olej, čertsvý zázvor, drcené chilli, cukr a jarní cibulku.

Více informací
obrazek376
Na grilování budete potřebovat 500 g mletého vepřového masa (pan Matek, Řeznictví a uzenářství), citronová kůra z jednoho chemicky neošetřeného citronu, 60 g čerstvě namleté strouhanky, 50 g tvrdého sýra, např. Mauritius (Horský statek Abertamy), 2 lžičky tymiánu (pouze lístky), 1 lžička soli a čerstvě mletý pepř.

Více informací
obrazek372
Na housky budete potřebovat: 500 g polohrubé mouky (Mlýn a krupárna MRSKOŠ), 260 g plnotučného mléka (Farma Cibochovi), 1 vejce (pan Martínek), 15 g čerstvého droždí nebo 5 g sušeného, 35 g cukru, 10 g soli, 40 g zcela změklého nebo rozpuštěného másla a vejce nebo mléko k pomašlování.

Více informací
obrazek371
Na grilování budete potřebovat 600 g hovězí roštěné, 100 g čerstvého másla, lžíci nasekané petrželové natě, pažitky a bazalky (pan Svačina), česnek, hrubou sůl a pepř.


Více informací
obrazek370
Na vaření budete potřebovat 500 g mletého hovězího masa, 2 lžíce čerstvého koriandru, nasekaného, 1/3 lžičky pálivé papriky (Davídkovo koření), 1/3 lžičky skořice, ½ drceného koriandru, 1 prolisovaný stroužek česneku (pan Janda – Česnek od pěstitele), několik stroužků muškátového oříšku, 1/3 lžičky mletého černého pepře, šťáva z půlky citronu a 20 špejlí (alespoň půlhodinu předem namočených ve vodě).

Více informací
obrazek369
Na vaření budete potřebovat 500 g mletého hovězího masa, lépe tučnějšího (Farma a jatky Rudolec), 1 lžíce worchesterské omáčky, sůl, pepř, 120 g karamelizované cibulky, 120 g kozího sýra (paní Eva Sedláková), 100 g nakládaných brusinek/rybízu (společnost Rakytník Cvrček) a 4 listy salátu (pan Svačina, Ovčáry).

Více informací
obrazek339
Na salát potřebujete: 100 g mladého špenátu, svazek medvědího česneku, 2 farmářská vejce, 1 rohlík (na krutonky).


Více informací
obrazek338
Na pečeni a nočky potřebujete: 1 jehněčí kýta - cca 1,6 kg (Jatka Rudolec), 50 g másla, 2 lžíce jemně nasekaného čerstvého rozmarýnu, 1,5 lžičky soli, čerstvě mletý pepř, 1 dcl dobrého červeného vína (Vinné sklepy Jiřího Lobkowicze), 400 g uvařených oloupaných brambor, 100 g čerstvého mladého špenátu, 220 g polohrubé mouky (Mlýn a krupárna Mrskoš, s. r. o.), 1 čerstvé vejce (farma Hnátnice).

Více informací
obrazek317
Na vaření budete potřebovat: 2 jitrnice od pana řezníka Görgla ze Slivence, ½ kg brambor z Beskyd, svazek jarní cibulky, 10 dkg krájeného másla Lacrum a 2 PL slunečnicového oleje Bohemia

Více informací
obrazek273
Na vaření budete potřebovat 3 vepřové kotlety od řezníka a uzenáře Matka z Kostelce nad Labem, 2 – 3 spíše měkčí moučná jablka z Lounska, 1 polévkovou lžíci slunečnicového Bohemia oleje, 2 polévkové lžíce másla, 1 velkou bílou cibuli nakrájenou na kolečka, 1 hrneček bílého vína od Jakubčíka a 1 snítku rozmarýnu. Na přílohu šťouchané brambory.

Více informací
obrazek266
Na vaření budete potřebovat: 1200 g kančího masa (kýta či krkovička) z farmy Rudolec, 3 větší cibule, 100 g špeku či slaniny od Matka nebo Nováka, polévkovou zeleninu (3 větší mrkve, petržel, trochu celeru), koření (3 bobule nového koření, 1 menší bobkový list, jalovec od kořenáře Davídka), 3 polévkové lžíce rajčatového protlaku, 100 ml červeného vína od vinaře Jakubčíka, 100 ml masového vývaru, 1 polévková lžíce mouky a 2 polévkové lžíce brusinkového kompotu.

Více informací
obrazek248
Na vaření budete potřebovat: 1 celé kuře, ½ šufánku koření Davídkovo pečené kuře, 2 stroužky česneku z Buchlovic, 50g čerstvého másla, větvičku hladkolisté petržele nebo jinou bylinku, malou hrst soli (tu máte v kredenci).

Více informací
obrazek59
Hovězí žebro s kostí, mrkev, celer, bílá cibule, petržel, rajčatový protlak, čerstvá rajčata, rostlinný olej, cukr, ocet, máslo, hladká mouka, celá skořice, šťáva z jednoho citrónu, sůl, celý pepř, nové koření, bobkový lis.

Více informací
obrazek58
Hovězí kližka, rostlinný olej, červená cibule, mrkev, červené víno, hovězí vývar, žampiony, uzená slanina, šalotka, máslo, hladká mouka, sůl, pepř, brambory uvařené ve slupce a oloupané, vejce, strouhanka, Solamyl

Více informací


Copyright Náš GRUNT s.r.o. 2009 – 2024