Firma Antonín Škoda je na trhu více než deset let. Začínali
pouze v rodinném kruhu, ale dnes už je jejich nabídka bylinných sirupů a oříšků
v medu více než široká.
Škodovy sirupy se hodí všude tam, kde se běžně používá cukr nebo med, takže
například ke slazení nápojů, nejlépe čajů, na chléb s máslem nebo do pečiva. Bylinné
výtažky obsažené v sirupech posilují
organizmus a jsou prevencí proti nemocem, zejména nachlazení. Sirupy obsahují
cukr (glukóza 30 g, fruktóza 24 g, sacharóza 16 g ve 100 g výrobku), bylinný
výtažek, jablečný ocet, ocet a vodu, naopak žádné konzervanty, aromata, umělé
příchuti ani barviva. Navíc jsou baleny ručně. Sirupy obsahují například bez,
jitrocel či rakytník, šalvěj, mateřídoušku, meduňku, ostropestřec, měsíček,
kopřivu a celou řadu dalších léčivek.
Kromě sirupů se Škodovi pustili také do výroby medových pochoutek s oříšky, které jsou skvělým zdrojem přírodních vitaminů a zdravé energie. Ať už jsou v nich vlašské ořechy, mandle nebo směs různých ořechů, jejich použití je opravdu široké, ať už k mlsání jen tak na lžičce nebo do pečení třeba perníku, do nákypů, kaší, jogurtů, natření na palačinky, do zmrzlinových pohárů nebo při výrobě domácího müsli.
Zakladatelem rodinné firmy Kamila Chocolates z Vyskytné nad Jihlavou je František Hlava. Firma navazuje na slavnou tradici dezertářského řemesla v Česku a usiluje o návrat ke kvalitní čokoládě s rozmanitostí náplní tak, jak je Češi znávali už za první republiky.
S výrobou začínal František Hlava po roce 1989 na starém temperovacím stroji v suterénu rodinného domku ve Vyskytné, ale díky postupnému vývoji a silnému zájmu zákazníků se firma rozrostla a výroba se přesunula do moderní zrekonstruované výrobní haly.
K výrobě čokolád a čokoládových bonbónů Kamila se používá pouze čokoláda té nejvyšší kvality, stejně jako pro přípravu náplní a příchutí. Zásadu té nejvyšší kvality musejí dodržovat i všichni dodavatelé firmy. Dezertáři Kamila Chocolates používají přísady a ingredience osvědčené z časů první republiky, ale vytvářejí i originální a složité kreace z méně známých surovin. Vedle tradičních višní, marcipánu, karamelu a oříšků skrývají čokoládové bonbony ty nejlákavější pochutiny pečlivě vybírané z široké nabídky, v zajímavých kombinacích „zabalených“ do hořkých, mléčných i bílých čokolád. Na pultech Našeho gruntu mohou zákazníci pod značkou Kamila Chocolates pořídit jak tradiční tabulkové či lámané čokolády, tak různá balení čokoládových bonbónů a lanýžů.