Po lednovém odlehčení je nyní čas pořádně se nacpat do zásoby a vychutnat si Masopust. Doba masopustu je tradiční oslavou hojnosti, kdy lidé hodují, probíhají zabíjačky, tancovačky, svatby a také maškarní průvody. V Našem gruntu se držíme tradic, proto jsme si pro Vás nachystali opravdové masopustní speciality. Nejprve Vám představíme novinky od pana Libora Nováka z Budějovic.
Konfitované vepřové koleno je novinkou od pana Nováka. Vakuově balené koleno s částí zadní kýty, se při výrobě konfituje = pomalu a dlouze vaří ve vlastním tuku při nižší teplotě. Koleno stačí doma na 20 minut vložit do vody o teplotě 80 °C, následně péct v předehřáté troubě na 250 °C po dobu pouhých 10 min. Ušetříte tak mnoho času se zdlouhavou přípravou. Jako přílohu doporučujeme dobrý kváskový chléb s hořčicí.
Zabijačkový guláš je také novinkou a zároveň exkluzivní produkt pouze pro síť Náš grunt. Poctivý guláš v 680g sklenici obsahuje množství vepřového masa a vnitřností a je skvěle okořeněn majoránkou, kmínem a paprikou.
Gulášová a Uzenářská polévka - vydatné 680g polévky ve sklenicích uvařené ze silného masového vývaru (Uzenářská polévka je připravená z vývaru z uzených žeber) s obsahem kvalitních surovin. Tyto polévky Vás v únoru pořádně zahřejí. Uzenářskou polévku naleznete exkluzivně pouze v prodejnách Náš grunt.
Pečené koleno na chleba - úžasný výrobek na způsob pomazánky, kdy jsou při výrobě kousky pečeného konfitovaného kolena promíchané na sádle s dozlatova opečenou cibulkou. Následně se směs naplní do skleniček a uzavře. V kombinaci s čerstvým chlebem se jedná o opravdovou delikatesu.
Už se Vám sbíhají sliny? Zastavte se v Našem gruntu!