na úvod

Načítání obrázku. Čekejte prosím
  • 3 vepřové kotlety od řezníka a uzenáře Matka z Kostelce nad Labem
  • 2 – 3 spíše měkčí, moučná jablka z Lounska
  • 1 polévková lžíce slunečnicového Bohemia oleje
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 1 velká bílá cibule nakrájená na kolečka
  • 1 hrneček bílého vína od Jakubčíka
  • 1 snítka rozmarýnu
  • na přílohu šťouchané brambory

Očistěte kotlety od přebytečného tuku a osolte a opepřete po obou stranách. Zahřejte pánev s vyššími stěnami na co nejvyšší teplotu a na slunečnicovém oleji osmažte kotlety nejprve po jedné a poté po druhé straně až do zlatohněda. Mezitím neobracejte, aby si maso ponechalo šťávu. Poté kotlety z pánve přemístěte do vyhřátého hlubokého talíře.

Do výpeku na pánvi vhoďte máslo a na něm orestujte kolečka cibule až začne karamelizovat. Poté přidejte jablka zbavená jadřinců a nakrájená na měsíčky. Opékejte dokud nezačnou mírně měknout. Pak do směsi vmíchejte bílé víno, nechte jemně vyvařit a vhoďte snítku rozmarýnu. Do pánve vraťte kotlety, přikryjte je cibulovo-jablečnou směsí a vařte zhruba 10 minut dokud maso nezměkne.

Pokud bude poté cibulovo-jablečná směs potřebovat trochu zahustit, odstraňte z pánve kotlety a směs zredukujte vařením. Servírujte se šťouchanými bramborami.



Copyright Náš GRUNT s.r.o. 2009 – 2017