na úvod

Načítání obrázku. Čekejte prosím
Foodblog
Noky: 
  • 300 g měkkého tvarohu nejlépe farmářského (Farma Zdeňka)
  • 1 vejce 
  • 170 g krupice
  • 50 g mletého máku
  • 40 g třtinového cukru
  • 10 g makového oleje (Bohemia Olej) 
  • sůl trocha řepkového oleje 

Všechny suroviny dejte do mísy a rukama zpracujte celistvé těsto. Z těsta rukama vytvořte jednotlivé noky. Do většího hrnce dejte vařit vodu, kterou trochu osolte. Když voda vaří, opatrně do ní vhoďte noky a vařte je dokud nevyplavou, poté je ihned děravou sběračkou vylovte a přemístěte je do cedníku. Také je trochu polijte řepkovým olejem, aby se neslepily. 

Jahodová omáčka:
  • 500 g jahod
  • 150 ml růžového vína (Cuvée Naděje) 
  • 90 g třtinového cukru
  • 250 g smetany ke šlehání 

Jahody omyjte, zbavte je stopky a nakrájejte je na půlky nebo na čtvrtky, které vhoďte do středního hrnce. K jahodám přidejte víno a cukr a hrnec dejte na plotýnku, kterou zapněte na vyšší teplotní stupeň.Nyní nechte víno vypařit a cukr rozpustit, trvá to cca 5 minut.Poté přilijte smetanu, nechte minutu probublat a vše tyčovým mixérem rozmixujte. Servírování: plátky jahod lístky máty trocha smetana ke šlehání Před podáváním nechte noky i omáčku vychladnout Do hlubšího talíře (nejlépe na těstoviny) nalijte trochu omáčky, do ní opatrně vložte noky. Pomocí kávové lžičky ozdobte omáčku smetanou. Nakonec přidejte plátky jahod a lístky máty.



Copyright Náš GRUNT s.r.o. 2009 – 2017