na úvod

Načítání obrázku. Čekejte prosím
  • 500 g hladké mouky (Mlýn a krupárna MRSKOŠ)
  • 300 g vody
  • 1 lžíce panenského olivového oleje
  • 10 g soli
  • 15 g čerstvého droždí nebo 5 g sušeného
  • 1 lžička medu
  • bylinky k posypání – koriandrová nebo petrželová nať
  • další olej k potření

 

Ve vlažném mléce rozšlehejte droždí (nejste-li si droždím, z části mouky, vody a medu 15 minut před zaděláním nechte vzejít kvásek), poté začněte zapracovávat mouku (ručně či v robotu nebo domácí pekárně). Když už je směs lehce spojená, přidejte olej a sůl a vypracujte hladké těsto. Nechte hodinu v teple kynout nebo nechte kynout přes noc v lednici, poté rozdělte na 10 částí a každou rozválejte nebo roztáhněte na placku a nechte asi 20 minut dokynout. Rozpalte troubu i s plechy na 250 stupňů a dokynuté placky potřete olejem, posypejte bylinkami a vsaďte do trouby, pečte přibližně 10-15 minut.



hledáme obchodní partnery

hledáme obchodní partnery

Naši dodavatelé


Copyright Náš GRUNT s.r.o. 2009 – 2016