na úvod

obrazek508
Grilování je jedna z nejpříjemnějších letních činností. Jakmile zajde horké slunce, nastává ten správný čas rozpálit rošt a pak už si jen vychutnávat s přáteli nebo rodinou grilované dobroty u sklenky vychlazeného piva nebo vína. Pojďte s Naším gruntem ochutnat ty nejlepší grilované speciality!

Na grilu si můžete připravit si celou řadu vynikajících pokrmů: fantazie se meze nekladou – kromě tradičních steaků a klobásek například špízy, kotlíkový guláš nebo hamburgery. Vaše chuťové buňky potom pošimrají lahodné marinády. Grilovat můžete kromě masa také brambory, zeleninu nebo třeba sladké dobroty!

Není třeba dodávat, že jakákoliv grilovaná specialita vynikne ještě více, pokud použijete poctivé suroviny. Grilování často dominují maso a uzeniny – na roštu můžete opékat například kuřecí, vepřové nebo ryby. Nebojte se proto sáhnout po kvalitním masu z českých farem. Maso z malých českých farem má nespočet předností. Zvířata z farem, odkud maso odebírá Náš grunt, žila ve volném výběhu nebo v jiných pro ně přirozených podmínkách a prožila. Nebyly jim také podávány hormony pro růst nebo antibiotika, jak je to běžné u velkochovů. To vše se podepíše na chuti masa, která se nedá srovnat s běžnými masnými výrobky ze supermarketů. Zároveň je jeho čerstvost také velmi důležitá – rozhodně lepší je to, které z nejbližší farmy putuje co nejmenší oklikou na váš stůl, než to, které muselo cestovat přes polovinu Evropy. Kvalita masa skutečně dělá opravdu hodně! Také u uzenin velmi záleží na tom, jak jsou vyrobené. Klobása s vysokým procentem masa chutná mnohem lépe než levné uzeniny s vysokým podílem mouky a sóji. Také koření hraje velkou roli, je základní součástí téměř všech marinád. Nejlépe se osvědčily směsi koření bez přidané soli a glutamátu.

Veškeré suroviny na to nejlepší grilování koupíte v prodejnách Náš grunt!

Česnekové kotlety
  • 5 vepřových kotlet (Antonín Matek, Řeznictví a uzenářství)

Marináda:
  • 3 stroužky česneku (pan Janda – Česnek od pěstitele)
  • 5 lžic oleje (Bohemia olej)
  • 2 lžíce nasekané saturejky
  • Hrubá sůl, pepř
Vepřové kotlety pouze rukou lehce naklepejte a potřete marinádou. Lze je grilovat hned, ale můžete je nechat v lednici odležet i přes noc. Osolit a opepřit stačí až těsně před grilováním. Podávejte s pečenými bramborami, na ještě teplých kotletách můžete nechat rozpustit kousek bylinkového másla.



Copyright Náš GRUNT s.r.o. 2009 – 2024