na úvod
     Zobrazit rok:


Opava – Včera byla slavnostně přestřihnuta páska bio prodejny Náš Grunt na Pekařské ulici, která funguje již od začátku srpna.

Více informací


Praha - Tuzemské farmářské řetězce chystají vlastní výrobu potravin. Některé tím řeší nedostatek českých biopotravin, jiné pak chtějí pouze rozšířit a zpestřit sortiment.

Více informací


Mlsné jazýčky spotřebitelů dovedly trh k vytvoření konceptů, které nabízejí specifické potraviny. Hodně z nich si za účelem rozvoje vybralo franchisovou spolupráci.

Více informací


Opava - V Opavě byla před nedávnem otevřena první specializovaná prodejna s biopotravinami Náš grunt. V obchodě nabízejí výrobky malých českých farmářů, vinařů, včelařů, pekařů, řezníků a dalších producentů a zpracovatelů. 

Více informací


Triky a pověry kolem špekáčků: 
Jak poznáte nejlepšího buřta? Také odborník na slovo vzatý, vyučený řezník Martin Kocura, který nyní sleduje kvalitu farmářských výrobků v prodejnách Náš Grunt, varuje před na první pohled výstavními špekáčky.


Více informací


Jak nakoupit dobře, chutně a zdravě? Poradíme vám, kde dobré suroviny mají, podle čeho je poznáte a co si z nich připravit.

Více informací


Farmářské potraviny jsou „in“ a vydělávají, říká spolumajitel sítě obchodů 
Náš grunt „Vše, co je dnes farmářské nebo domácí, je in ,“ říká Jiří Málek, spoluvlastník společnosti Náš grunt, která se za čtyři roky od vzniku rozrostla na 28 prodejen a za rok 2013 zdvojnásobila tržby. 


Více informací


Opava - Síť farmářských prodejen Náš grunt se tento týden rozšířila o prodejnu v Opavě.

Více informací


Pěnčín - Jahodová ovečka získala v celostátní soutěži ocenění nejlepší regionální výrobek, v kraji zvítězilo zase kozí mléko z Kozí farmy Pěnčín.



Více informací


Farmářské obchody? Letos už tři nové

Potraviny od lokálních farmářů kupuje stále víc lidí. V Brně se proto rozšiřuje síť farmářských obchodů 
Maso ze zvířat žijících na farmě? Bio brambory až přede dveře? Prosciutto z pravé italské šunky? Čím dál víc Brňanů se zajímá o to, co opravdu jedí. A čím dál víc jich nakupuje ve specializovaných farmářských obchodech, kterých ve městě neustále přibývá.


Více informací


Liberec – Stavy hospodářských zvířat v Libereckém kraji podle Českého statistického úřadu (ČSÚ) rostou, někdejších počtů však zdaleka nedosahují. V hornatém kraji, který je co do rozlohy nejmenší v zemi, však v posledních letech roste zájem o chov ovcí a koz. Na loukách v kraji se jich letos pase více než 20.700. V chovu koz je Liberecký kraj v rámci Česka na třetím místě, počty ovcí jsou páté nejvyšší.



Více informací


Zvadlá zelenina, hnijící ovoce, potraviny plné éček a náhražek – na takovou nabídku narazí zákazníci v nejednom obchodě či supermarketu. Není divu, že výběr české spotřebitele příliš neuspokojuje, a hledají alternativy například na farmářských trzích. Nebo v prodejnách společnosti Náš grunt, založené Alešem Kotěrou a Jiřím Málkem. Ta nabízí produkty tuzemských zemědělců i výrobců a za čtyři roky existence otevřela díky franšíze skoro 30 poboček po celé republice.

Více informací


Náš grunt uvádí do svých prodejen další novinku: těstoviny PASTA FIDLI. Ty vynikají nejen svou kvalitou, skvělým zpracováním a vynikající chutí, ale také tím, že jejich výroba poskytuje pracovní příležitosti lidem s mentálním postižením a duševním onemocněním.

Více informací


Síť obchodů Náš grunt, jež se zaměřuje na prodej čerstvých lokálních potravin, aktuálně zahrnuje 28 prodejen. Z toho šest provozuje společnost Náš grunt ve vlastní režii a 22 je franšízových. „V letošním roce bychom chtěli dosáhnout počtu zhruba 40 prodejen,“ říká spoluzakladatel franšízového konceptu Aleš Kotěra s tím, že aktuálně probíhají intenzivní jednání o vstupu na slovenský trh.

Více informací


Liberecký kraj – Skoro šedesát procent lidí kupuje pravidelně regionální potraviny. Vyplývá to z ankety, kterou uspořádal Liberecký kraj na svých webových stránkách www.kraj­lbc.cz. Podle posledních výsledků odpovědělo kladně na otázku 59 procent lidí, 41 procent se vyjádřilo ve smyslu, že regionální potraviny nekupuje.

Více informací


Sortiment farmářských obchodů Náš grunt se nově rozrostl o speciální limitovanou edici vín podporujících boj proti rakovině prsu. Tradiční rodinné Zarazické vinařství vyrobilo při příležitosti AVON Pochodu proti rakovině prsu 2014 speciální edici suchých vín „Cuvée Naděje“, kolekci jemných růžových vín pro růžovou budoucnost.

Více informací


Rozhodnutím Libora Strnada bylo podnikání v novém oboru, primárně však franchisu nehledal. Dnes je franchisantem sítě farmářských prodejen Náš Grunt a rozhodnutí připojit se k ní považuje za jedno z nejlepších, které kdy učinil.

Více informací


Liberec - V Liberci otevřeli obchod nabízející pouze kvalitní české potraviny od místních výrobců.

Více informací


Tradiční rodinné Zarazické vinařství se stalo hrdým partnerem AVON Pochodu proti rakovině prsu 2014. Speciálně pro tuto příležitost vyrobilo limitovanou edici suchých vín „Cuvée Naděje“, edici jemných růžových vín pro růžovou budoucnost. Zakoupením tohoto vína je věnováno 50 Kč na boj proti rakovině prsu. „Je nám velkou ctí podpořit touto limitovanou řadou vína projekt, který zachraňuje lidské životy. Velice se těšíme na další spolupráci, ale také na AVON Pochod proti rakovině prsu 2014,“ uvedl vinař Zarazického vinařství Tomáš Zbořil.



Více informací


Zvykli jste si chodit na trh pro čerstvé ovoce a zeleninu a nedáte dopustit na poctivé uzeniny? Možná je brzy začne nabízet i blízký supermarket. Rostoucí popularita farmářských trhů a zájem spotřebitelů o regionální potraviny nutí ke změně chování i řetězce. Na chleba z malé pekárny nebo poctivé špekáčky už můžete tu a tam narazit hned vedle masové produkce průměrné kvality. Přitom ještě před pár lety neměli menší producenti, kteří nedokázali zásobovat celou síť obchodů, v Česku šanci. Jenže spotřebitelé ukázali svou sílu. Tím, že začali upřednostňovat regionální potraviny, které dobře znají, začaly se o tyto dříve pro ně bezvýznamné partnery z řad místních pěstitelů a malovýrobců zajímat i řetězce.



Více informací


Velikonoce, svátky jara a znovuzrození, to nejsou jen pomlázky a pašije, ale také výborná kuchyně plná svěžích chutí a barev. Na talíř se dostávají vajíčka, uzené či jehněčí, jako dezert se nabízejí tradiční mazance. Náš grunt připravil k Velikonocím sérii receptů, které spojují tradiční poctivost a moderní šmrnc. Pojďte s námi ochutnat jaro!



Více informací


PRAHA – Konečně nastává čas opékání špekáčků a zahradního raz dva grilování. Taková dokřupava opečená klobása, to je nebe v ústech! Ale víte, jak uzeniny správně vybírat a od jakých dát radši ruce pryč?



Více informací


Zkušební pecny sázela Alena Kramešová do pece v Krčínově tvrzi. Jestli ji něco mrzí, tak prý to, že nezačala péct už před deseti lety



Více informací


Česká asociace franchisingu zvolila na své Výroční členské schůzi prezidenta, správní radu a dozorčí radu.

Více informací


Čeští zákazníci opouštějí chrámy konzumu a jdou vstříc malým prodejnám. Láká chuť poctivého pečiva a farmářského mléka.



Více informací


Prostějov – Prostějovský Náš Grunt, obchod, kde jsou na pultech k sehnání ryze české potraviny, nabízí i výrobky místních firem. Nápad nabídnout lidem jen regionální potraviny se zalíbil i Zdravému městu Prostějov.

Více informací


Společnost Náš Grunt, která se rozvíjí na základě franchisové spolupráce, loni utržila 90 milionů korun. Otevřela první prodejnu v Brně.

Více informací


Síť farmářských prodejen Náš grunt by letos měla díky pokračující expanzi i rostoucímu zájmu zákazníků zvýšit tržby z loňských 90,5 milionu na zhruba 150 milionů korun. Zatímco loni bylo v Česku otevřeno osm nových obchodů Náš grunt a jejich celkový počet vzrostl na 27, tak letos se má síť farmářských prodejen rozšířit o dalších 15 poboček. Řekl to dnes spolumajitel společnosti Jiří Málek.

Více informací


Praha - Síť farmářských prodejen Náš grunt loni téměř zdvojnásobila své tržby na 90,5 milionu korun. Firma v roce 2013 otevřela osm nových prodejen. V současnosti jich tak má 27 a působí již v 11 krajích České republiky, řekla mluvčí firmy Martina Bauerová. V letošním roce se síť obchodů chce rozšířit i do zbývajících tří krajů a otevřít 15 dalších provozoven.

Více informací


Zástupci Zdravého města spojili síly s prodejní sítí Náš grunt, která nabízí zákazníkům ryze české potraviny, a společně se rozhodli mezi obyvatele města šířit zdravý životní styl.

Více informací


Je to nejstarší řeznictví v českých zemích a v jeho čele stojí Antonín Matek. Rod řezníků Matků totiž sahá až do roku 1546. Zmínku o zápisu z tohoto roku objevil kronikář v Kostelci nad Labem v místní kronice.

Více informací


Rod řezníků Matků sahá až do roku 1546. Zmínku o zápisu z tohoto roku objevil kronikář v Kostelci nad Labem v místní kronice. Členem cechu řezníků byl tehdy jistý Antonín Matek. A Antonín Matek tam vládne výrobě uzenin i nyní, o téměř pět set let později.

Více informací


PRAHA Loni utratili lidé o jedno procento více než v roce 2012 a obchodníci se smiřují s tím, že budou více vydělávat, až přibude pracovních míst a ekonomika oživne

Více informací


Obyvatelé Brna si nyní mohou nově dopřát tradiční farmářské potraviny v kamenném obchodě. V jihomoravské metropoli se totiž v lednu otevřela pobočka farmářských potravin ‒ Náš grunt. Ta se usídlila v ulici Vídeňská a otevřeno bude mít ve všední dny od sedmi ráno do sedmi hodin večer a v sobotu od půl deváté do jedné.

Více informací


Praha - Náš Grunt, síť vlastních obchodů a franšíz, která se specializuje na výrobky od místních malých a středních dodavatelů a na regionální speciality, otevřela v minulém období sedm nových prodejen. Celkově se tak pod hlavičkou Našeho Gruntu vyskytuje celkově 27 prodejen po celé České republice. Obchody najdeme již v jedenácti krajích, do zbylých tří se chce společnost rozšířit v roce 2014. Také po ekonomické stránce se obchodům dařilo - tržby i obrat se v uplynulém období výrazně zvýšily. „Očekáváme, že tržby celé sítě budou letos i s DPH zhruba 90 milionů korun, dosáhneme tak v podstatě jejich zdvojnásobení. V roce 2012 byly tržby asi 47 milionů korun,“ potvrzuje Jiří Málek, jeden ze zakladatelů společnosti.

Více informací



Copyright Náš GRUNT s.r.o. 2009 – 2024