na úvod

Načítání obrázku. Čekejte prosím
  • 1-2 vepřové panenky (cca 500 g)
Marináda
  • 40 ml sojové omáčky
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 2-3 cm čerstvého nastrouhaného zázvoru
  • ½ lžičky drceného chilli (Davídkovo koření)
  • 1 lžíce cukru
  • jarní cibulka k podávání (pan Svačina, Ovčáry)

 

Smíchejte všechny přísady na marinádu – další sůl již nepřidávejte, sojová omáčka je výrazně slaná. Celou panenku nechte ve směsi nechte marinovat nejméně dvě hodiny nebo přes noc. Nejméně půl hodiny před upravením z lednice vyndejte, aby maso přišlo k pokojové teplotě, rozpálený rošt grilu potřete chuťově neutrálním olejem a grilujte ze všech stran přibližně 5 minut (bezpečná vnitřní teplota je nad 70 °C, nutno dosáhnout alespoň 65°C, maso setrvačností ještě „dojde“). Po dosažení bezpečné teploty sejměte z grilu, zabalte do alobalu a nechte 10 minut odpočívat mimo zdroj tepla. Nakrájejte na plátky a podávejte se salátem posypaným sezamem nebo rýží a čerstvou lahůdkovou cibulkou.




Copyright Náš GRUNT s.r.o. 2009 – 2017