na úvod

Načítání obrázku. Čekejte prosím
Foodblog
  • 250 g kvalitního listového těsta
  • 120 g tuňáka z konzervy naloženého v rostlinném oleji s chilli
  • 200 g crème fraîche 
  • 2 červené cibule nakrájené na půlkolečka
  • hrst bazalky 
  • hrst tymiánu 

Troubu předehřejte na 180 stupňů. Listové těsto rozválejte do kruhu. Pod těsto vložte formu na koláč, budˇvyloženou pečícím papírem nebo vymazanou tukem a vysypanou moukou a těsto do ni důkladně vtiskněte. Pokud listové těsto přesahuje kraje, tak jej odkrojte. Na listové těsto dejte crème fraîche a důkladně jej rozetřete po celé ploše těsta. Na crème fraîche nyní naskládejte půlkolečka červené cibule. Nakonec přidejte kousky tuňáka. Dejte péct do předehřáté trouby na 30 minut.Tymián i bazalku nasekejte nadrobno.Po 30 minutách posypte koláč nasekanými bylinkami a nechte ještě 3 minuty péct. Po upečení nechte vychladnout a můžete podávat. 

Tip: Místo crème fraîche můžete použít kvalitní zakysanou smetanu.



Copyright Náš GRUNT s.r.o. 2009 – 2017