na úvod

Načítání obrázku. Čekejte prosím
  • 500 g polohrubé mouky
  • 250 g světlého piva
  • 50 g sádla
  • 20 g droždí
  • 10 g soli
  • vejce k pomašlování, 
  • mák, kmín a hrubá sůl k posypu

 

Oddělte 50 g mouky a 50 g piva a smíchejte s droždím, nechte vzejít kvásek. Poté přidejte zbytek surovin a uhněťte pevné, nelepivé těsto. Nechte asi hodinu kynout, rozdělte na 12 stejných kusů (cca 65 g). Uválejte dlouhé hady, spleťte je v preclíky a ty nechte dokynout přibližně půl hodiny ve vypnuté troubě. Poté je vyndejte, troubu rozehřejte na 230 °C, pomašlujte vajíčkem, posypejte a pečte asi 10 minut.   





Copyright Náš GRUNT s.r.o. 2009 – 2017