na úvod

Načítání obrázku. Čekejte prosím
  • 6 den starých rohlíků (pekárna INTEGRA – Vysoké n. Jizerou)
  • 6 vajec (farma Hnátnice)
  • 200 ml plnotučného mléka (farma Vrcovice)
  • 150 g uzeného masa (uzeniny Novák – České Budějovice
  • 150 g vařeného kuřecího masa (farma Loužná)
  • 1 nakrájená cibule
  • 2 prolisované stroužky česneku
  • ¼ lžičky muškátového oříšku
  • ¼ lžičky pepře
  • 1 lžička soli
  • 100 g kopřiv
  • 50 g medvědího česneku
  • 1 lžíce másla

Kopřivy s medvědím česnekem operte, spařte a poté najemno posekejte, ručně nebo v elektrickém sekáčku.

Z bílků ušlehejte sníh, žloutky promíchejte s mlékem, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Rohlíky nakrájejte a promíchejte s oběma druhy masa, zeleninou a poté zalijte žloutkovou směsí a opatrně vmíchejte sníh. Směs rozetřete do většího hlubokého pekáčku nebo rozdělte do několika menších zapékacích misek dobře vymazaných máslem. Pečte hodinu při 170 °C.




Copyright Náš GRUNT s.r.o. 2009 – 2017