na úvod

Načítání obrázku. Čekejte prosím
  • 500 g kuřecích kousků, např. z prsních nebo stehenních řízků (Farma Loužná)

 

Marináda:

  • 1 malý jogurt (Farma Cibochovi)
  • 1 lžíce kurkumy
  • 1 lžička drceného římského kmínu
  • 1 ½ lžičky drceného chilli (Davídkovo koření)
  • ½ lžičky drceného koriandru
  • ½ lžičky uzené papriky
  • ½ lžičky sladké papriky (Davídkovo koření)
  • ¼ lžičky zázvoru
  • 3 stroužky česneku, prolisované (pan Janda – Česnek od pěstitele)
  • 2 lžičky soli

 

Všechny suroviny na marinádu promíchejte a ve směsi obalte kuřecí maso. Nechte nejméně hodinu, lépe však přes noc marinovat v chladu, poté rozdělte na jehly (kovové nebo dřevěné, předem ve vodě namočené) a zprudka ogrilujte. Podávejte s chlebovými plackami, měsíčky citronu k dokyselení, jogurtovou omáčkou s okurkami a zeleninou.




Copyright Náš GRUNT s.r.o. 2009 – 2017