500 g kuřecích kousků, např. z prsních nebo stehenních
řízků (Farma Loužná)
Marináda:
1 malý jogurt (Farma Cibochovi)
1 lžíce kurkumy
1 lžička drceného římského kmínu
1 ½ lžičky drceného chilli (Davídkovo koření)
½ lžičky drceného koriandru
½ lžičky uzené papriky
½ lžičky sladké papriky (Davídkovo koření)
¼ lžičky zázvoru
3 stroužky česneku, prolisované (pan Janda – Česnek od
pěstitele)
2 lžičky soli
Všechny suroviny na marinádu promíchejte a ve směsi obalte
kuřecí maso. Nechte nejméně hodinu, lépe však přes noc marinovat v chladu,
poté rozdělte na jehly (kovové nebo dřevěné, předem ve vodě namočené) a zprudka ogrilujte.
Podávejte s chlebovými plackami, měsíčky citronu k dokyselení,
jogurtovou omáčkou s okurkami a zeleninou.