na úvod

Načítání obrázku. Čekejte prosím
Foodblog
Kuřecí rilettes: 
  • 2 velká farmářská kuřecí stehna (Farma Loužná)
  • 2 kuřecí křídla (Farma Loužná)
  • 500 g červeného vína (Spielberg)
  • 440 g vody
  • sůl
  • pepř
  • koření Vege rajčátka (Davídkovo koření)

Troubu rozehřejte na 150 stupňů. Kuřecí kousky omyjte, osušte, osolte, okořeňte, opepřete a dejte do pekáče. Kuřecí kousky zalijte vínem a vodou a pekáč přikryjte. Pekáč dejte do trouby a pečte 4 hodiny. Po 4 hodinách pekáč z trouby vyjměte, z pekáče vyjměte kuřecí díly a nechte je trochu vychladnout. Z kuřecích kousků sejměte kůži, tu vyhoďte a maso oddělte od kostí. Maso vraťte do pekáčku výpekem a rozmělněte ho na vlákna, buď pomocí vidličky, nebo šťouchadla na brambory.

Batátovo-kokosová kaše: 
  • 1 kg batátů 
  • 400 g kokosového mléka 
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř

 Batáty oškrábejte a uvařte je v osolené vodě do měkka. Sceďte vodu a k batátům přidejte kokosové mléko. K batátům prolisujte česnek. Pomocí tyčového mixéru batáty rozmixujte do kaše. Podle chuti přidejte sůl a pepř a důkladně kaši zamíchejte. Na ozdobu: nasekaná listová petrželka 1. Servírujte tak, že nejprve do talíře vložte kaši. Na ní opatrně položte vlákna masa se šťávou a nakonec jídlo posypte nasekanou listovou petrželkou.



Copyright Náš GRUNT s.r.o. 2009 – 2017