na úvod

Načítání obrázku. Čekejte prosím
  • 2 jitrnice od pana řezníka Görgla ze Slivence
  • ½ kg brambor z Beskyd
  • svazek jarní cibulky
  • 10 dkg krájeného másla Lacrum
  • 2 PL slunečnicového oleje Bohemia

Brambory povařte zhruba 15 minut ve vroucí osolené vodě. Mezitím krátce osmahněte na másle ¾ pokrájené jarní cibulky. Nechte lehce zesklovatět. Do ještě horkých brambor nalijte směs z pánve a lehce rozmačkejte vidličkou.

Jitrnici svlékněte ze střívka, rozřízněte ostrým nožem na plátky a osmahněte krátce z obou stran na pořádně rozpáleném slunečnicovém oleji. Dejte pozor, aby byl olej co nejvíc rozpálený, jinak bude mít jitrnice tendenci se rozpadat.

Podávejte posypané zbytkem pokrájené jarní cibulky.




Copyright Náš GRUNT s.r.o. 2009 – 2017