na úvod

Potřebujete:
1 celé kuře (západní Čechy)
ocílka a vykosťovací nůž
větší prkýnko

Jak na to:
Obrázek 1. Nářadí: Ocílka, vykosťovací nůž a prkýnko

Obrázek 2.-3. Práce s nožem a ocílkou: ocílka upravuje ostří, ale sama o sobě nebrousí! Nůž musíte mít ostrý, nabroušený na brousku a poté už jen při práci udržujete ostří potahováním nože na ocílce, po obou stranách ostří ve stejném sklonu.

Obrázek 4. Oddělíme špičky křídel

Obrázek 5. Na základ dáme stranou vše, co ořežeme, tedy kosti, křídla, skelet a šlachy.

Obrázek 6.-11. Oddělíme prsa od hrudní kosti tak, aby na kostech zůstalo minimum masa. Od hrudní kosti sjíždíme dlouhými řezy až k páteři. Uvolníme spojení páteře a pánevní kosti v chrupavce u stehýnek.

Obrázek 12.-16. Vyjmeme kosti křídel, chyťte kost křídla v odděleném kloubku a směrem ke kuřeti mu vyhrňte rukávky. Potom oddělte kloubek od skeletu, kostry kuřete, ořízněte kolem kosti a kost vytáhněte.

Obrázek 17.-22. Oddělíme skelet kuřete. Pomalu od krku ořezáváme tak, abychom neporušili kůži na zádech kuřete.

Obrázek 23.-34. Vyjmeme kosti stehen a natáhneme celé kuře tak, aby se nám ukázala prázdná místa bez masa

Obrázek 35.-40. Upravíme vykostěné kuře tak, abychom neměli místa, pouze kůži. Tím tedy vysoké části masa v oblasti prsou seřízneme a ořezané maso vložíme na kůži bez masa.

Obrázek 41. To je výsledek: celé kuře bez kosti jako steak

Obrázek 42. a 43. Roláda s nádivkou a bylinkami z vykostěného kuřete.

Tip:  Vykostěné kuře se skvěle hodí například na přípravu rolády s nádivkou či bylinkami. Recept na tuhle dobrotu najdete již brzy také na našich stránkách.



hledáme obchodní partnery

hledáme obchodní partnery

Naši dodavatelé


Copyright Náš GRUNT s.r.o. 2009 – 2016