na úvod

Načítání obrázku. Čekejte prosím
  • 500 g polohrubé mouky (Mlýn a krupárna MRSKOŠ)
  • 260 g plnotučného mléka (Farma Cibochovi)
  • 1 vejce (pan Martínek)
  • 15 g čerstvého droždí nebo 5 g sušeného
  • 35 g cukru
  • 10 g soli
  • 40 g zcela změklého nebo rozpuštěného másla
  • vejce nebo mléko k pomašlování

 

Ve vlažném mléce rozšlehejte droždí (nejste-li si droždím, z části mouky a mléka 15 minut před zaděláním nechte vzejít kvásek), přidejte cukr, vejce a začněte zapracovávat mouku (ručně či v robotu nebo domácí pekárně). Když už je směs lehce spojená, přidejte i rozpuštěné máslo a sůl a vypracujte hladké těsto. Nechte hodinu v teple kynout, poté rozdělte na 10 stejných kousků (přibližně 90 g) a vytvořte malé bochánky, které nechte na pečícím papíře vykynout (na jeden plech maximálně 6 ks). Nechte ještě přibližně 30-45 minut dokynout, mezitím rozpalte troubu na 230 stupňů. Před pečením pomašlujte vejcem či mlékem a posypejte semínky.




Copyright Náš GRUNT s.r.o. 2009 – 2017