na úvod

Načítání obrázku. Čekejte prosím
  • 300 g dančího masa, např. (Zvěřina Malesa)
  • 80 g másla (Lacrum)
  • 1 cibule(p. Svačina)
  • 0,5 dcl červeného vína (Vinné sklepy Jiřího Lobkowicze)
  • 3 snítky tymiánu
  • 1 bobkový list
  • hrst brusinek nebo mandlí
  • 1 vejce (p. Martínek)
  • 90 ml 30% smetany (BIO Vavřinec)
  • 100 g na plátky nakrájené slaniny (p. Matek)
  • sůl
  • pepř

Na troše oleje v pánvi nebo hrnci vhodném opečte kostky dančího masa. Maso vyndejte a odložte bokem, do pánve přidejte lžíci másla a na ní do zlatova osmažte nadrobno pokrájenou cibuli. Vraťte do pánve maso, přidejte víno, nechte odpařit, přidejte koření, případně podlijte ještě dvěma lžícemi vody a nechte asi hodinu v troubě při 150 °C péct přiklopené poklicí.

Měkké maso vyndejte a nechte částečně vychladnout, koření vyndejte a poté maso rozmixujte s máslem, smetanou a vejcem. Do jemně rozmixované směsi přidejte brusinky a vylijte ji do formy vyložené plátky slaniny nebo menších sklenic. Vraťte do trouby a ve vodní lázni (pekáčku s vařící vodou sahající cca do 1/3 formiček) pečte při 150 °C přibližně dalších 35 minut. Paštiku ve formě nechte zchladit, ideálně zatíženou například další formou s vodou, paštiky ve skleničkách zalejte trochou rozpuštěného másla a dozdobte snítkou čerstvých bylinek.




Copyright Náš GRUNT s.r.o. 2009 – 2017