na úvod

Načítání obrázku. Čekejte prosím
  • 500 g mletého vepřového masa (pan Matek, Řeznictví a uzenářství)
  • citronová kůra z jednoho chemicky neošetřeného citronu
  • 60 g čerstvě namleté strouhanky
  • 50 g tvrdého sýra, např. Mauritius (Horský statek Abertamy)
  • 2 lžičky tymiánu (pouze lístky)
  • 1 lžička soli
  • čerstvě mletý pepř

Mleté maso důkladně promíchejte se všemi surovinami a vyformujte lehce zploštělé karbanátky. Grilujte asi 6 minut z každé strany na středně rozpáleném grilu, rošt pečlivě pomažte chuťově neutrálním olejem, aby se karbanátky nepřilepily. Podávejte s omáčkou dle vlastního výběru, zeleninou a domácí houskou nebo pečenými bramborami.




Copyright Náš GRUNT s.r.o. 2009 – 2024