na úvod

Speciality do kuchyně




Labora – klášter Nový Dvůr - hořčice
více...


Unikátní hořčice z kláštera 

Jedinečné produkty jedinečného původu. Tak se dají jednoduše popsat Novodvorské hořčice, které vyrábějí mniši z kláštera Nový Dvůr podle originální trapistické receptury. Na Novém Dvoře mniši chovají ovce, hospodaří v lese a vyrábějí právě hořčice příbuzné druhu francouzské hořčice. 

Tato hořčice je vyráběna řemeslně a v malém objemu z vybraných hořčičných semínek, která po namočení do octa smíchaného s vodou pocházející z lesů obklopujících klášter rozdrcena na mlýnském kameni, provoněna medem a moravským bílým vínem. Jemně okořeněná hořčice je ručně plněna do sklenic, kde během několika týdnů dozrávání získává své nezaměnitelné aroma. Tato hořčice se výborné hodí k celé řadě pokrmů, jako jsou červené i bílé maso a ryby, uzeniny či šunky, a také k přípravě teplých i studených omáček.
obrazek245
obrazek245
obrazek245

Marmelády s příběhem - Hana Šindelářová - marmelády
více...


Ručně vyráběná marmeláda bez náhražek a aditiv

 Marmelády s příběhem ručně vyrábí Hana Šindelářová z Prahy. Marmelády vycházejí z receptur po prarodičích paní Šindelářové a obsahují čistě jen ovoce z českých zahrad, lesů a sadů, naopak v nich nejsou žádná éčka, syntetická aditiva, konzervanty ani barviva. A také žádná jablka jako náhražka. 

V mládí procestovala paní Šindelářová Evropu, Blízký Východ, Karibik, Indonésii i Afriku, a tam všude objevovala taje a specifika místní gastronomie na trzích i ve špičkových restauracích. Když se pak vrátila do Prahy, pustila se sama do výroby poctivých marmelád. Rukama paní Šindelářové projde skutečně každá marmeláda, o čemž svědčí i její vlastnoruční popis na všech skleničkách. 

V Našem gruntu najdou zákazníci marmelády z typicky českého ovoce a jeho kombinací, jako jsou angrešt, borůvka, rybíz, malina, meruňka, jahoda, hruška, ostružina či višeň.
obrazek349
obrazek349
obrazek349
obrazek349

Rodinná konzervárna Olina Bezchleby - Via Delicia – konzervovaná zelenina a ovoce
více...


Originální kompoty podle tradičních receptur! 

Na začátku příběhu Olina Bezchleby stála kniha o zavařování z roku 1925 s poznámkami původní majitelky, hospodyně ze statku. Zakladatel konzervárny Via Delicia připojil k tomuto prvorepublikovému pokladu navíc patnáct let své kuchařské praxe a zkušenosti od velkých hráčů potravinářského průmyslu. Tak vznikly tradiční, ale v dnešní době zároveň originální a stoprocentně přírodní zavařeniny. Jejich autenticitu navíc podtrhují tradiční sklenice, které se na zavařování používaly už koncem 19. století. 

Z dobrot z Via Delicia ze Zábřehu na Moravě si v Gruntu můžete pořídit například pečená jablíčka s máslovým karamelem, ostružinový či šípkový džem nebo hruškový kompot s jeřabinami.
obrazek343
obrazek343
obrazek343

To nejlepší na vaření!




Sociální firma Náruč, s.r.o. - těstoviny Pasta Fidli
více...


Pomáhejte s chutí! 

Těstoviny PASTA FIDLI vyrábí sociální firma Náruč v budově Starého nádraží v Řevnicích. Občanské sdružení Náruč pomáhá lidem s mentálním postižením a duševním onemocněním – jeho cílem je podporovat jejich vzdělávání a vhodné uplatnění a tím pomoct jim a jejich příbuzným prožít spokojený a naplněný život. 

Aby mohlo svým klientům zajišťovat práci, rozhodlo se založit sociální firmu – v roce 2007 otevřeli kavárnu a na podzim 2013 začali vyrábět těstoviny. Trvalá práce mimo jiné zlepšuje zdraví lidí s mentálním postižením a duševním onemocněním a umožňuje jim zažít úspěch a pocit z toho, že něco dokázali. Pro 

Náš grunt sociální firma dodává dvě řady těstovin: řadu klasických těstovin, které připomínají chuť domácích nudlí našich babiček, a řadu bylinkových těstovin z bio bylinek - dobromyslu, tymiánu, bazalky a libečku.
obrazek421
obrazek421
obrazek421

Bohemia oleje - oleje
více...


Exkluzivní zdravé oleje

 Společnost Bohemia olej je ryze česká společnost, která lisuje jedinečné oleje. Společnost ctí zodpovědnost nejen za kvalitu a čistotu produktu, ale má také respekt k životnímu prostředí. To, co ze surovin zbude po vylisování oleje, rozemelou na moučku pro přípravu bezlepkové stravy a slupky poslouží jako biopalivo.

Všechny oleje jsou za studena lisované, čisté, bez jakýchkoliv přísad a barviv a mají typickou chuť původních ořechů a semínek nezničenou rafinací. Obsahují nenasycené mastné kyseliny, neboli také omega 3, 6 a 9, spoustu vitamínů a cenných minerálních látek. A co je také důležité, jsou lisované z českých surovin. Hodí se nejen na vaření a pečení, ale i na vnější použití. 

V prodejnách Náš Grunt můžete pořídit olej z vlašských ořechů, makový, lněný, slunečnicový či hořčicový.
obrazek211
obrazek211

Davídkovo koření – koření a bylinky
více...


Chuť bez soli a glutamátu

 David Jurásek je velký gurmán a vynikající kuchař. K míchání vlastních směsí koření ho vedla starost o zdraví a také láska k poctivým potravinám. Jeho koření pochází z českých bylinek, neobsahuje ani gram soli a žádný glutamát.

Davídkovo koření je navíc vždy čerstvé, neboť je připravované a míchané jen po malých dávkách. Nabízí nejen směsi na veškeré druhy masa, do salátů, pomazánek a polévek či na těstoviny, ale také na pečení chleba a sladkých moučníků. Firma Davídkovo koření navíc dává práci potřebným, koření balí invalidé a matky na mateřské.
obrazek206
obrazek206
obrazek206

Dobrůtky pro vás




Rakytník Cvrček – výrobky z rakytníku
více...


Rakytník nakopne vaše zdraví! 

Malá rodinná firma Cvrčkových ze Lhoty pod Libčany se zaměřuje na zpracování rakytníku řešetlákového. Vše začalo první ovocnou náplní, jejíž zajímavou sladkokyselou chuť si zamilovala nejen rodina, ale také první zákazníci. A pak už se postupem času přidávaly další a další výrobky, všechny však zpracovávané čistě přírodně, bez barviv, přidaných cukrů či konzervantů. 

Kromě rakytníku zpracovávají Cvrčkovi také další ovoce: brusinku, borůvku, ananas, meruňku, malinu, broskev, višeň, ostružinu, červený a černý rybíz nebo jablko. Cvrčkovi z rakytníků vyrábějí nejen stoprocentní šťávu, ale také kompoty, ovocné náplně, čaje, ale také želé či lízátka. 

Blahodárné účinky rakytníku jsou všeobecně známé. Obsahuje široké spektrum vitamínů a stopových prvků. Mezi ty nejznámější patří vitamíny A, B, C, D, F nebo K.
obrazek326
obrazek326
obrazek326
obrazek326

Cerea – cereální tyčinky a pochoutky
více...


Zdravé mlsání s Cereou

 Výrobky rodinné firmy Cerea potěší příznivce zdravého životního stylu i celiaky. Obsahují například třtinový cukr, med, ořechy, sušené ovoce a další zdravé pochutiny a přírodní sladidla, firma vyrábí i bezlepkové sušenky. S výrobou cereálních produktů má rodinná společnost Cerea bohaté zkušenosti - v Zábřehu na Moravě je vyrábí již od roku 1922. 

V nabídce Našeho gruntu najdou zákazníci od společnosti Cerea například Flapjacky, pečené směsi jemných ovesných či jáhelných vloček, zlatého sirupu a dalších kvalitních surovin v příchutích brusinka, vlašský oříšek a bezlepkový s belgickou čokoládou. Především děti zaujmou cereální tyčinky Tvaroháčky, které jsou vyráběné z mléka, podmáslí, ovesných vloček a vlákniny, pro dospělé jsou určené Cerea tyčinky v příchutích karamel a guarana, která má povzbudivé účinky na organismus.
obrazek420
obrazek420
obrazek420

Mixit – müsli a zdravé mlsání
více...



Design, zdraví a vynikající chuť 

Designové kartonové tubusy s müsli Mixit se stanou ozdobou vašeho bytu! Firmu Mixit založili v roce 2010 dva spolužáci z vysoké školy. Základem jejich výrobků je špičková kvalita müsli a dalších cereálních výrobků. Müsli je zlehka opražené, a tudíž lákavě křupavé, a obsahuje mrazem sušené ovoce. To díky tomuto procesu přichází dokonce až o 98 % vody, zůstává mu ale původní tvar, chuť, vůně a křehkost. A v takovém müsli nejsou samozřejmě žádná barviva ani konzervanty třeba.

 Müsli směsi od Mixit obsahují skutečně širokou škálu ingrediencí, od rozinek, přes borůvky, jahody, brusinky, maliny, až po kokos, banán, datle či fíky, vločky a lupínky různých druhů, mandle a vlašské i lískové ořechy či pistácie a pekany. Kromě tradičních snídaňových müsli vyrábí Mixit také například tyčinky nebo sušené ovoce, ořechy či jejich směsi jen tak na mlsání či svačiny.

 

obrazek422
obrazek422
obrazek422
obrazek422

Secret of RAW
více...


Zachované cenné látky

Sweet secret of raw se pyšní svým prvenstvím v České republice v oblasti RAW food cukrárny, vznikla rok poté, co byla spuštěna provozovna RAW restaurace, která dala zkušenosti a nový podmět majitelům. Pod slovem RAW se skrývá tak zvaná živá strava, což znamená, že v procesu výroby teplota nesmí přesahovat 42 °C, tím si v sobě raw produkt udržuje hodnotné látky a enzymy, které se při běžných tepelných úpravách ztrácejí.

Antonín Škoda, s.r.o. - medové a bylinkové sirupy a pochoutky
více...

Firma Antonín Škoda je na trhu více než deset let. Začínali pouze v rodinném kruhu, ale dnes už je jejich nabídka bylinných sirupů a oříšků v medu více než široká.

Škodovy sirupy se hodí všude tam, kde se běžně používá cukr nebo med, takže například ke slazení nápojů, nejlépe čajů, na chléb s máslem nebo do pečiva. Bylinné výtažky obsažené v sirupech posilují organizmus a jsou prevencí proti nemocem, zejména nachlazení. Sirupy obsahují cukr (glukóza 30 g, fruktóza 24 g, sacharóza 16 g ve 100 g výrobku), bylinný výtažek, jablečný ocet, ocet a vodu, naopak žádné konzervanty, aromata, umělé příchuti ani barviva. Navíc jsou baleny ručně. Sirupy obsahují například bez, jitrocel či rakytník, šalvěj, mateřídoušku, meduňku, ostropestřec, měsíček, kopřivu a celou řadu dalších léčivek.

Kromě sirupů se Škodovi pustili také do výroby medových pochoutek s oříšky, které jsou skvělým zdrojem přírodních vitaminů a zdravé energie. Ať už jsou v nich vlašské ořechy, mandle nebo směs různých ořechů, jejich použití je opravdu široké, ať už k mlsání jen tak na lžičce nebo do pečení třeba perníku, do nákypů, kaší, jogurtů, natření na palačinky, do zmrzlinových pohárů nebo při výrobě domácího müsli.

obrazek424
obrazek424
obrazek424
obrazek424

Kamila Chocolates, s.r.o.
více...

Zakladatelem rodinné firmy Kamila Chocolates z Vyskytné nad Jihlavou je František Hlava. Firma navazuje na slavnou tradici dezertářského řemesla v Česku a usiluje o návrat ke kvalitní čokoládě s rozmanitostí náplní tak, jak je Češi znávali už za první republiky.

S výrobou začínal František Hlava po roce 1989 na starém temperovacím stroji v suterénu rodinného domku ve Vyskytné, ale díky postupnému vývoji a silnému zájmu zákazníků se firma rozrostla a výroba se přesunula do moderní zrekonstruované výrobní haly.

K výrobě čokolád a čokoládových bonbónů Kamila se používá pouze čokoláda té nejvyšší kvality, stejně jako pro přípravu náplní a příchutí. Zásadu té nejvyšší kvality musejí dodržovat i všichni dodavatelé firmy. Dezertáři Kamila Chocolates používají přísady a ingredience osvědčené z časů první republiky, ale vytvářejí i originální a složité kreace z méně známých surovin. Vedle tradičních višní, marcipánu, karamelu a oříšků skrývají čokoládové bonbony ty nejlákavější pochutiny pečlivě vybírané z široké nabídky, v zajímavých kombinacích „zabalených“ do hořkých, mléčných i bílých čokolád. Na pultech Našeho gruntu mohou zákazníci pod značkou Kamila Chocolates pořídit jak tradiční tabulkové či lámané čokolády, tak různá balení čokoládových bonbónů a lanýžů.

obrazek359
obrazek359
obrazek359

Markol
více...


Zdravé tyčinky a kostky 

Ve městě Jevíčko v Pardubickém kraji ručně vyrábí se svým týmem Markéta Kolísková kvalitní bio raw produkty. Jedná se o chutné tyčinky a kostky, které jsou vhodné při sportovních aktivitách, ale i pro zvýšení energie a nabuzení mysli. Raw tyčinky a kostky jsou dále využívají I tak zvaní vitariáni, kteří jedí přirozené potraviny.

 Tyto produkty od firmy Markol mají blahodárné účinky při dlouhodobém užívání, čistí a ozdravují organismus.


Copyright Náš GRUNT s.r.o. 2009 – 2017